Начин на приготвяне
Почистете добре пилешките крилца и ги измийте хубаво. Разрежете ги на две и ги залейте с вряла вода, нека престоят половин час.
Междувременно пригответе панировките.
В купа разбийте заедно бирата с яйцата, соевия и чили соса.
В отделна купа смесете сухите части - сол, пипер, галета, чубрица, синап, копър, червен пипер и счукания царевичен чипс.
Отцедете добре крилцата.
Сложете хартия за печене в тава и я намазнете.
Потопете всяко едно крилца първо в купата с течната панировка, след това в сухите съставки.
Наредете панираните крилца в тава и ги сложете да се пекат в загрята на 250 градуса фурна (с вентилатор) за 10-тина минути.
Обърнете ги и ги изпечете за още 10 минути.
Пригответе соса за крилцата - смесете киселото мляко с пресования чесън, синапа, копъра, майонезата, солта и смлените орехи.
Печените панирани крилца с млечен сос са чудни!