Начин на приготвяне
Измийте хубаво тиквичките, след което отрежете двата им края. Нарежете ги на пънчета и всяко едно пънче издълбайте, като оставите дъно.
Наситнете част от вътрешността на тиквичките. Обелете и настържете домата, а моркова и лука нарежете на ситно.
Сипете олиото в тигана и го загрейте. Запържете за около 2 минути моркова и лука, след това добавете каймата и продължете да пържите, като притискате с шпатула, за да се раздроби на ситни трохи.
Пържете още около 5 минути и добавете домата, вътрешността и тиквичките и копъра. Поръсете със сол и продължете да пържите за още 5 минути, като от време на време бъркате.
Свалете от огъня и оставете сместа леко да се охлади. След това напълнете тиквичките.
Подредете пънчетата в тава за печене, като ги държите изправени. Сипете половин чаша топла вода в тигана от приготвянето на плънката и оберете остатъците добре. Сипете ги в тавата.
Загрейте фурната на 200 градуса. Печете тиквичките около 40 минути. Може да ги покриете с фолио, за да не изгори каймата твърде много при печенето.
Когато тиквичките се запекат, пригответе млечния сос. Разбийте киселото мляко заедно с жълтъците и ги разредете с течността от печенето.
Загрейте маслото в тиган и сипете в него брашното, разбъркайте хубаво. След около 2 минути разбъркване добравете млечната смес. Бъркайте до сгъстяване на соса.
Поднесете пълнените тиквички, като полеете всяка порция със соса.
Пълнените пънчета от тиквички с млечен сос са много вкусни.