Начин на приготвяне
Изрежете тиквичките във формата на кошнички.
Издълбайте вътре с лъжица по-меката част и я сложете в отделен съд.
Сложете издълбаните тиквички във вряща вода за няколко минути, като след като ги извадите, веднага ги сложете в студена вода, за да спрете процеса на термична обработка.
В голям тиган с малко мазнина сложете нарязаните на малки кубчета чушки, нарязания на ситно лук и меката част от тиквичката, за да се задушат и да омекнат.
Извадете ги настрана и в същия тиган запържете предварително нарязаното на малки хапки пиле с малко мазнина до полуготовност. Добавете и зеленчуците и гответе така за още няколко минути, след което махнете тигана от котлона.
В метален съд изсипете млякото, добавете маслото, зеленчуковата подправка и сложете на котлона да заври. Прибавете подправките и предварително разтвореното брашно в бялото вино, докато сместа започне да се сгъстява. Добавете топеното сирене и бъркайте.
Готовия сос сипете при полуготовото пиле и разбъркайте.
Напълнете тиквичките с тази смес и ги поръсете с настърган кашкавал.
Пълнените тиквички печете в предварително загрята на 170 °C фурна за около 20 минути до златисто.
Пълнените пънчета от тиквички са готови.