Начин на приготвяне
Измийте добре тиквичките и ги разрежете на две половини.
Издълбайте ги с лъжица, осолете ги и ги наредете в голяма тава.
Нарежете на ситно морковите, лука, чесъна, копъра, магданоза и ги смесете с пълнежа от тиквичките.
Задушете плънката в тенджера с капак.
Добавете каймата. Оставете водата от тиквичките да изври.
Махнете я от котлона, овкусете я със сол, черен пипер и червен пипер. Добавете копъра и магданоза.
Разпределете плънката в тиквичките и сипете малко вода в тавата.
Сложете ги да се печат във фурна на високи градуси, а след това намелете градусите, за да изври водата.
Малко преди да извадите тиквичките на фурна ги поръсете с рендосан кашкавал и копър.
Пълнените тиквички с кайма и моркови са много вкусни.
Добър апетит!