Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Лютеница с чушки, моркови и тиквички

Лютеница с чушки, моркови и тиквички

Лютеница с чушки, моркови и тиквички
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"През всеки сезон лютеницата присъства всеки ден на трапезата"

Необходими продукти

  • домати - 1 килограм
  • чушки - 1.5 кг
  • моркови - 500 грама
  • олио - 150 мл
  • тиквички - 500 грама
  • сол - 2 с.л.
  • чесън - 1 глава
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • захар - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и изпечете чушките. Задушете ги и ги обелете, смелете ги.

Смелете в месомелачка или блендер тиквичките и морковите, а доматите настържете.

Сипете в достатъчно голям съд чушките, доматите, морковите и тиквичките. Сложете на огъня и варете около час и половина, като в началото разбърквате от време на време, а в края - почти постоянно.

Когато лютеницата стигне желаната от вас гъстота, прибавете наситнения чесън, олиото и подправките. Варете още 20-тина минути.

Сипете лютеницата в буркани, затворете с капачки и стерилизирайте за 15 минути, засечени от момента на завиране на водата.

Лютеницата с чушки, моркови и тиквички е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: