Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Консервиран чесън в буркани

Консервиран чесън в буркани

Консервиран чесън в буркани
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Дори да не си падате по хапването на чесън, ще ви се прииска да затворите няколко такива бурканчета! Разкошни са"

Необходими продукти

  • млечен чесън - около 3 кг
  • вода - 1 л
  • сол - 50 г
  • захар - 50
  • оцет - 140 мл
  • чили на люспи - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млечният чесън се разделя на скилидки и почиства от твърдата люспа. Накисва се във вода за осем часа, като периодично водата се сменя.

След това чесънът се нарежда в чисти бурканчета. По желание във всяко се слага по малко чили на люспи.

В тенджерка се налива един литър вода.

Добавят се солта и захарта, след което маринатата се слага на котлона.

Щом заври, се прибавя оцетът. След като поври още минута-две, се налива в напълнените с чесън бурканчета.

Слагат се капачките и консервираният чесън в буркани се обръщат обратно.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: