Пълнени тиквички с ориз

Пълнени тиквички с ориз
17/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Вижте тук как да приготвите любимите пълнени тиквички с ориз"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 кг
  • хляб - 2 филии, сух
  • лук - 1 стрък
  • ориз - 2 с.л.
  • масло - 4 с.л. Растително
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - ½ ч.ч.
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се остъргват и се отрязват краищата на двете им страни, издълбават се, като се посоляват отвътре и отвън.

Оставят се десетина минути, в което време се приготвя плънката. Оризът се пържи в половината от растителното масло 4 – 5 мин., да стане прозрачен, посолява се, залива се с 5 супени лъжици гореща вода и се оставя на тих огън да набъбне.

Трохите от хляба се навлажняват с прясното мляко и се смесват с нарязаните лук, копър и магданоз, наръсват се с щипка сол и черен пипер и се прибавят към готовия ориз.

Вдлъбнатините на тиквичките се напълват с приготвената смес, след което се нареждат легнали една до друга в тенджерата.

Отстрани се сипва сос, приготвен от 1 чаена чаша гореща вода, в която е размито доматеното пюре и са добавени останалото растително масло и щипка сол.

Ястието от пълнени тиквички ври на тих огън до омекване на тиквичките. Сосът се отцежда и се застройва с яйцето, разбито в киселото мляко.

Наръсва се с пресен копър.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: