Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Пълнени веган тиквички

ЧародейкатаЧародейката
Новак
28181923
Пълнени веган тиквички
Снимка: Чародейката
1 / 2
09/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Знаем колко много обичате тиквички, затова веднага решихме да ви споделим тази веган рецепта"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • печурки - 200 г пресни или от буркан
  • ориз - 1 к.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 1/2 к.ч.
  • праз - 1 стрък бялата част
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много хубаво тиквички и разрежете на две по дължина. Издълбайте сърцевината им с лъжица и я нарежете на дребно. Оставете лодките от тиквички настрана.

Ако ползвате гъби от буркан, ги отцедете от буркана и ги посолете, запазвайки водата. Ако са пресни, ги пуснете с 250 мл вряла вода за минути. Нарежете ги на ситно.

Обелете и накълцайте чесъна и праза. Запържете до златист загар, добавете вътрешността от тиквичките, после и гъбите. След 5 минути сипете и ориза, разбъркайте.

Сипете 2 и 1/2 ч.ч. вода от гъбите. Когато оризът я усвои, махнете от котлона. Овкусете с черен пипер и сол плънката за постните тиквички.

Напълнете тиквичките с плънката и ги подредете в намазнена тава за печене. Печете за 25 мин. на 200 градуса.

Поднесете пълнените веган тиквички, поръсени с магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: