Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват, нарязват на тънки филийки по дължина и се пържат без брашно. Изваждат се върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. Междувременно сиренето се разбърква с яйцата и се овкусява със сол и черен пипер.
Половината тиквички се нареждат на дъното на намазнена тава. Отгоре се разстила сместа от сирене и яйца. Отгоре се нареждат останалите тиквички, поръсват се с масло и се запичат във фурната.
Изваждаме мусаката, заливаме я с прясното мляко, в което сме разбили яйцата, овкусяваме със сол и копър по желание и връщаме обратно във фурната да се запече още 10 минути.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за мусака с тиквички или нашите вкусни запеканки от тиквички.
Коментари