Начин на приготвяне
Нарежете тиквичките на кръгчета и ги оставете да се отцедят от водата върху кухненска хартия.
Наситнете лука и моркова и ги запържете в загрято олио. Добавете каймата и 2 лъжици вода и я запържете докато стане на трохи.
Добавете доматеното пюре и ако е необходимо, разредете с малко вода.
Пригответе си правоъгълна тава, намаслете я и започнете реденето на продуктите за мусаката.
Редувайте ред тиквички, пласт кайма и така до изчерпването на продуктите, като последният ред е от тиквички.
Загрейте фурната на 180-200 градуса. Изпечете мусаката до готовност - 30-35 минути.
Направете заливката, като смесите всичко заедно. Залейте мусаката и върнете във фурната да се изпече до хубав златист цвят.
Редената мусака с тиквички е много вкусна.
Тази мусака с тиквичките е много вкусна, но ако решите да си приготвите традиционната рецепта за мусака, също няма да сгрешите.