Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Мусака»Редена мусака с тиквички

Редена мусака с тиквички

Редена мусака с тиквички
Снимка: Анелия Терзиева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Опитайте редената мусака с тиквички и ще останете доволни"

Необходими продукти

  • кайма - 500 грама
  • доматено пюре - 1 ч.ч.
  • тиквички - 4 - 5 средни
  • лук - 1/2 глава
  • моркови - 1 брой
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • сол
  • за заливката
  • яйца - 3 броя
  • брашно - 6 - 7 с.л.
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 - 500 г)
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквичките на кръгчета и ги оставете да се отцедят от водата върху кухненска хартия.

Наситнете лука и моркова и ги запържете в загрято олио. Добавете каймата и 2 лъжици вода и я запържете докато стане на трохи.

Добавете доматеното пюре и ако е необходимо, разредете с малко вода.

Пригответе си правоъгълна тава, намаслете я и започнете реденето на продуктите за мусаката.

Редувайте ред тиквички, пласт кайма и така до изчерпването на продуктите, като последният ред е от тиквички.

Загрейте фурната на 180-200 градуса. Изпечете мусаката до готовност - 30-35 минути.

Направете заливката, като смесите всичко заедно. Залейте мусаката и върнете във фурната да се изпече до хубав златист цвят.

Редената мусака с тиквички е много вкусна.

Тази мусака с тиквичките е много вкусна, но ако решите да си приготвите традиционната рецепта за мусака, също няма да сгрешите.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: