Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака от зелен фасул с тиквички

Мусака от зелен фасул с тиквички

MarianeMariane
Новак
6944
Мусака от зелен фасул с тиквички
Снимка: Силвия
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • зелен фасул - 1 кг
  • тиквички - 500 г млади
  • лук - 1 връзка пресен
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • чушки - 2 - 3 бр.
  • домати - 2 - 3 бр.
  • сол
  • за заливката
  • масло - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1 - 1 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на ситно и го пържим до омекване, след което прибавяме изчистения и разцепен по дължина фасул, пиперките и доматите, нарязани на ситно.

Задушаваме зеленчуците на тих огън до омекването на фасула, след което прибавяме ситно нарязаните копър и магданоз и разбъркваме добре.

В отделен съд запържваме тиквичките, нарязани на дължина и посолени.

Пристъпваме към сглобяване на мусаката. Поставят се ред тиквички, ред зелен фасул, отгоре отново ред тиквички.

Поръсваме мусаката с малко масло и заливаме с прясното мляко, разбито с яйцата. Печем в загрята на 180 градуса фурна до зачервяване.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: