Начин на приготвяне
Настържете обелените и измити картофи и лука на едро ренде.
Разбийте заедно яйцата с маслото и сиренето. Добавете в купата настърганите зеленчуци и разбъркайте.
Овкусете сместа със сол, риган, индийско орехче и чубрица.
Подгответе тава и я застелете с хартия за печене. Намажете със зехтин и сипете вътре сместа.
Заравнете добре. Загрейте фурната на 180 градуса и печете пататника около 50 минути.
Намажете го с разтопено масло и печете още 10-тина минути.
Поднесете пататника в компанията на млечен сос.
Перфектният пататник на фурна е готов.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за родопски пататник, пататник на тиган или пататник с кори за баница.
Коментари
След като се запече леко пататника, добавих настърган кашкавал и върнах пататника във фурната да се запече и той :)
Точно тази!