Начин на приготвяне
Перфектният ориз със зеленчуци - постен, но много съблазнителен ориз на тиган. Може да се сервира като основно вегетарианско ястие или като гарнитура.
Оризът се сварява в подсолена вода за 15 минути. Вари се в много вода като паста. Когато е готов, се измива и отцежда.
Докато се вари, в дълбок тиган със загрято олио се запържват зеленчуците. Първо се слагат нарязаните на кубчета лук и морков. Когато омекнат, се добавят нарязаните чушки и тиквичка.
Когато омекнат, се прибавят размразените броколи и грах. Най-накрая се прибавя отцедената царевица, защото тя най-малко се нуждае от топлинна обработка.
Към запържените зеленчуци се прибавя свареният и отцеден ориз.
Постният ориз се овкусява с готовата подправка на Маги, разбърква се и се оставя за още две-три минути на котлона.
Готовият ориз със зеленчуци се сервира като гарнитура или като самостоятелно ястие.