Начин на приготвяне
Измийте картофите и ги сварете в тенджера с подсолена вода до полуготовност.
След като се сварят, излейте водата от тенджерата и ги подсушете на колона за около половин минута, като леко ги разклащате.
Дръпнете картофите от котлона и ги нарежете на шайби.
Поръсете олиото, пармезана, ригана, солта, чесъна, лука и чилито върху картофите.
Внимателно разбъркайте, докато се комбинират добре.
Разпределете картофите в тава, покрита с хартия за печене и ги сложете във фурната.
Запечете ги на 200 градуса за около 40 минути или докато станат златисти.
Готовите варено-печени картофи с пармезан сервирайте с поръсени с нарязан на дребно пресен магданоз.
Сервирайте като веджи предложение или семпла картофена гарнитура.