Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Варено-печени картофи с пармезан

Варено-печени картофи с пармезан

Варено-печени картофи с пармезан
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Идеалните картофи - хрупкави отвън и крехки отвътре, при това с пармезанов вкус."

Необходими продукти

  • картофи - 1 кг
  • олио - 2 с.л.
  • настърган пармезан - 50 г
  • сух риган - 1 ч.л.
  • лук на прах - 1 ч.л.
  • сол
  • чесън - 4 скилидки
  • чили - на люспи, по желание 1/4 ч.л.
  • пресен магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите и ги сварете в тенджера с подсолена вода до полуготовност.

След като се сварят, излейте водата от тенджерата и ги подсушете на колона за около половин минута, като леко ги разклащате.

Дръпнете картофите от котлона и ги нарежете на шайби.

Поръсете олиото, пармезана, ригана, солта, чесъна, лука и чилито върху картофите.

Внимателно разбъркайте, докато се комбинират добре.

Разпределете картофите в тава, покрита с хартия за печене и ги сложете във фурната.

Запечете ги на 200 градуса за около 40 минути или докато станат златисти.

Готовите варено-печени картофи с пармезан сервирайте с поръсени с нарязан на дребно пресен магданоз.

Сервирайте като веджи предложение или семпла картофена гарнитура.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: