Начин на приготвяне
1. За направата на това полезно и витаминозно зелено смути ползвам нутриблендер.
Като предварителна подготовка си нарязвам на малки парченца ананаса или праскова (с каквото разполагам в момента) и замразявам поне колкото парченцата да се стегнат, но не и да стават прекалено твърди.
2. В каната на уреда слагам ледените плодчета, спанака (за предпочитане- бейби), авокадото на парченца, краставицата също - нея не я беля, ако е био и не е пръскана с химични препарати.
Добавям магданоза, фенела, джинджифила и сока от лимон.
3. Включвам на максимални обороти за 2 минути. По този начин всичко се смила наистина перфектно и се получава пухкава смес.
4. Разреждам с кокосова вода и отново включвам уреда за 15 секунди. Ако ще поднасям смутито в купичка, го правя по-гъсто, а ако ще е в чаша за пиене, разреждам малко повече.
Не подслаждам, защото така ми харесва повече спаначеното смути, но вие ако желаете, може да си добавите мед, стевия или агаве.
5. Поднасям смути със спанак и авокадо с кубчета лед за свежест.