Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Дроб сарма с кайма и гъби

Дроб сарма с кайма и гъби

Дроб сарма с кайма и гъби
Снимка: Донка Атанасова- Dunia
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
9

Необходими продукти

  • кайма - 500 грама
  • лук - 2 глави
  • ориз - 1 ч.ч.
  • моркови - 2 броя
  • гъби - 200 грама
  • целина
  • девесил
  • черен пипер
  • универсална подправка
  • магданоз
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • За Заливката
  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете морковите и лука.

Задушете ги в загрята мазнина. Прибавете каймата, целината, девесила, магданоз и гъбите.

Разбъркайте добре и продължете задушаването. Овкусете с черния и червения пипер солта и универсалната подправка.

Измийте много добре ориза. Прибавете го в каймата и прехвърлете цялата смес в подходяща тава за печене. Сипете вода и запечете дроб сармата до готовност.

Пригответе заливката от посочените продукти и накрая сипете върху ястието. Печете до апетитен загар.

Дроб сармата с кайма и гъби е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: