Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Дроб сарма»Агнешка дроб-сарма с киселец

Агнешка дроб-сарма с киселец

ЗориЗори
Новак
15515k
Агнешка дроб-сарма с киселец
Снимка: Зори
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Каквито и рецепти да гледате, накрая все до тази агнешка дроб-сарма стигате"

Необходими продукти

  • агнешки комплект - 1 брой
  • моркови - 1 брой
  • киселец - 1 връзка
  • пресен чесън - 1 стрък
  • ориз - 1 ч.чаша
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 3 глави
  • джоджен - 1 връзка
  • червен пипер
  • черен пипер
  • риган
  • сол
  • за заливката
  • сода за хляб - 1 щипка
  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 400 грама
  • брашно - 3 с.л. (равни)
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешкия комплект много добре, а червата задължително обърнете и измийте и от вътрешната страна.

Сварете дреболиите в подсолена вода, като от време на време отпенвате. Извадете готовите дреболийки, охладете и ги наситнете. Прецедете бульона от варенето и го запазете.

Почистете и нарежете на ситно джоджена, пресния чесън, моркова, лука и киселеца.

Старателно измийте ориза под течаща студена вода, за се премахне нишестето.

Загрейте олиото в подходящ тиган и сипете вътре дреболиите заедно с моркова, киселеца и лука. Щом продуктите се позапържат, добавете и измития ориз.

Когато оризът промени цвета си, налейте на няколко пъти 3 чаши от горещия агнешки бульон. Когато оризът абсорбира течността, овкусете с наситнения джоджен, черен пипер, сол и червен пипер. Прехвърлете всичко в тава.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете дроб сармата до готовност.

След това я залейте с приготвената от посочените продукти заливка и върнете във фурната за още 10-тина минути.

Агнешката дроб-сарма с киселец е готова.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: