Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Фалшива дроб сарма от смляно месо

Фалшива дроб сарма от смляно месо

Фалшива дроб сарма от смляно месо
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Едва ли някой дори ще разбере, че това не е истинска дроб сарма - опитайте и сами се убедете във вкуса ѝ"

Необходими продукти

  • кайма - 2 пакетчета
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 6 глави, кромид
  • магданоз - ¼ връзка
  • джоджен - ¼ връзка
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • яйца - 2 бр., твърдо сварени
  • масло - 65 г краве
  • чубрица - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • вода
  • За заливката
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • мляко - 1 ч.ч. прясно
  • олио - ½ ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в олиото брашното, прибавете млякото и бъркайте, докато се получи гъста каша.

Прибавете жълтъците, предварително разбитите на сняг белтъци и малко сол и разбъркайте.

Омесета каймата с ориза, ситно нарязаните лук, магданоз и джоджен, киселото мляко, чубрицата, черния пипер, нарязаните на кубчета яйца и малко вода.

Изсипете получената смес в намазнена тавичка, отгоре сложете парченца от маслото и печете в умерена фурна.

Когато дроб сармата е готова, я залейте със заливката и върнете във фурната, докато се зачерви.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: