Начин на приготвяне
Измийте агнешкия комплект със студена вода. Попарете за 2-3 минути черния дроб във вряла вода.
Останалите агнешки дреболийки сварете за около час в подсолена вода. Прецедете ги и щом се охладят ги нарежете на малки парчета. Запазете бульона от варенето.
Настинете чесъна, гъбите и лука.
Запържете ориза в дълбока тенджера. Щом стане прозрачен, добавете нарязаните гъби, чесън и лук.
Разбъркайте и овкусете със сол, черен и червен пипер. Прибавете към запържения ориз нарязания пресен джоджен и дреболиите, налейте бульон - около 700 мл.
Щом бульонът заври, прехвърлете сместа в правоъгълна форма. Покрийте с фолио и загрейте фурната на 180 градуса.
Печете дроб сармата около 50 минути.
Пригответе заливката, извадете тавата от фурната и залейте равномерно. Допечете агнешката дроб сарма до готовност.
Дроб-сармата с дреболии и гъби е много вкусна.