Начин на приготвяне
Наситнете зеления лук и гъбите, задушете ги в загрятото олио. Измийте старателно ориза и го прибавете към омекналите зеленчуци.
Разбърквайте за кратко и прибавете размразения спанак. Налейте 1/2 чаша топла вода.
Посолете и овкусете с червен и черен пипер, добавете сух джоджен. Когато оризът усвои течността, прехвърлете всичко в тава за печене.
Налейте в тавата още 2.5 чаши вода. Покрийте тавата с фолио за печене и я пъхнете във фурната.
Загрейте фурната на 200 градуса. Печете дроб сармата до готовност.
Накрая махнете фолиото и залейте с приготвената от яйца, брашно, сода и кисело мляко заливка.
Върнете във фурната и запечете за още 15-тина минути.
Фалшивата дроб сарма с гъби е готова.