Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на фурна»Фалшива дроб-сарма с ориз и гъби

Фалшива дроб-сарма с ориз и гъби

Фалшива дроб-сарма с ориз и гъби
Снимка: Гергана Георгиева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Дори и да не сте почитател на истинската дроб-сарма, тази рецепта с ориз и гъби със сигурност ще ви хареса"

Необходими продукти

  • ориз - 0.5 ч.ч.
  • печурки - 1 килограм
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 0.5 ч.ч.
  • магданоз - 4 - 5 стръка пресен
  • джоджен - 1 ч.л.
  • сол
  • за заливката
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 4
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите, измийте и ги нарежете на лентички, а лука наситнете.

Загрейте олиото в тиган и запържете лука с гъбите, като долеете малко вода. Задушавайте 10-тина минути, след което добавете ориза. Овкусете с двата вида пипер, джоджена и магданоза.

Налейте още 1 чаша топла вода към ориза и задушавайте още 10 минути.

Прехвърлете зеленчуковата смес в тава и печете ориза в загрята на 200 градуса фурна.

Междувременно пригответе заливката, като разбиете яйцата с щипка сол и киселото мляко. Залейте ориза и печете до зачервяване.

Фалшивата дроб-сарма с ориз и гъби е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: