Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Пилешка дроб сарма с лапад

Пилешка дроб сарма с лапад

Пилешка дроб сарма с лапад
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • пилешки дреболии - 350 грама
  • девесил - 2 стръка
  • зелен лук - 2 връзки
  • лапад - 1 връзка
  • булгур - 1/2 ч.ч.
  • джоджен - 5 - 6 стръка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • сол
  • заливка
  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 400 грама
  • сода
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пресните подправки с лапада и зеления лук, наситнете ги.

Прехвърлете ги директно в тавата, в която ще приготвяте ястието. Задушете ги в малко мазнина с вода и когато омекнат, прибавете вътре булгура и ориза.

Раззбъркайте и поръсете с черен пипер и сол, задушавайте до набъбване на ориза.

Добавете нарязаните пилешки дреболийки и налейте 3 чаши топла вода.

Покрийте тавата с фолио и сложете в загрята на 200 градуса.

Печете дроб сармата до готовност, като накрая махнете фолиото.

Пригответе заливката и я сипете върху ястието. Върнете във фурната и печете докато се зачерви.

Пилешката дроб сарма с лапад е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: