Начин на приготвяне
Измийте агнешкия комплект много добре, а червата задължително обърнете и измийте и от вътрешната страна.
Сварете дреболиите в подсолена вода, като от време на време отпенвате. Извадете готовите дреболийки, охладете и ги наситнете. Прецедете бульона от варенето и го запазете.
Почистете и нарежете на ситно джоджена, пресния чесън, моркова, лука и киселеца.
Старателно измийте ориза под течаща студена вода, за се премахне нишестето.
Загрейте олиото в подходящ тиган и сипете вътре дреболиите заедно с моркова, киселеца и лука. Щом продуктите се позапържат, добавете и измития ориз.
Когато оризът промени цвета си, налейте на няколко пъти 3 чаши от горещия агнешки бульон. Когато оризът абсорбира течността, овкусете с наситнения джоджен, черен пипер, сол и червен пипер. Прехвърлете всичко в тава.
Загрейте фурната на 180 градуса и печете дроб сармата до готовност.
След това я залейте с приготвената от посочените продукти заливка и върнете във фурната за още 10-тина минути.
Агнешката дроб-сарма с киселец е готова.