Начин на приготвяне
Овкусете каймата с черен пипер, сол и кимион. Добавете към нея наситнените магданоз, лук и зелен лук, както и майораната.
Разбийте едно яйце с белтъците на останалите 2. Прибавете ги в каймата, омесете добре и я приберете в хладилник за половин час. Прибавете каперсите в нея.
Нарежете корите за баница на квадрати с еднаква големина. Намажете ги с разбитите жълтъци, а след това застъпете кръстовидно по два квадрата.
Внимателно ги прехвърлете във форма за мъфини, която сте намазнили.
Намокрете ръцете си и оформете плоски кюфтенца. Сложете ги върху корите.
Във всяко кюфте направете гнездо.
Загрейте фурната на 180-200 градуса. Печете гнездата до готовност. Извадете и чукнете по едно пъдпъдъче яйце във всяко гнездо.
Върнете във фурната и допечете за кратко.
Гнездата от кайма с пъдпъдъчи яйца са много вкусни.