Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Пататник»Кашкавален пататник с пъдпъдъчи яйца

Кашкавален пататник с пъдпъдъчи яйца

Кашкавален пататник с пъдпъдъчи яйца
Снимка: Веселина Константинова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Ако не готвите често такъв тип ястия, сега е моментът да опитате"

Необходими продукти

  • пъдпъдъчи яйца - 6 бр.
  • картофи - 1 килограм
  • сирене - 200 грама
  • кашкавал - 100 грама
  • масло - 100 грама
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и настържете картофите на едро ренде. Посолете и ги притиснете добре, за да се отцеди течността от тях.

Разтопете маслото в тиган. Пуснете вътре картофите и ги задушете до омекване. Свалете от огъня и оставете да се охладят.

Настържете кашкавала (малка част отделете) и сиренето. Прибавете към картофите и разбъркайте.

Сложете хартия за печене в тава и сипете картофената смес. Загладете и с малка чашка направете 6 гнезда.

Загрейте фурната и изпечете пататника до хубав златист цвят. Извадете и чукнете в гнездата пъдпъдъчите яйца.

Поръсете с настъргания кашкавал и върнете във фурната за още няколко минути.

Украсете с магданоз и сервирайте.

Кашкаваленият пататник с пъдпъдъчи яйца е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: