Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Забулени пъдпъдъчи яйца на клечка

Забулени пъдпъдъчи яйца на клечка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
449916k509
Забулени пъдпъдъчи яйца на клечка
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
12/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Вкусно предястие за всеки вкус. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • пъдпъдъчи яйца - 12 бр.
  • кайма - 600 г смес
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава не много голяма
  • галета - 3 с.л.
  • магданоз - 4 с.л. накълцан
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л. или на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 с.л.
  • олио - за поръсване
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа сложете каймата заедно с подправките и галетата. Наситнете лука и магданоза, добавете ги заедно с яйцето. Омесете каймата и я сложете в хладилник за 4-5 часа.

Пъдпъдъчите яйца сварете за 3-4 минут в подсолена вода. Обелете ги. Извадете каймата половин час преди да започнете да правите кюфтенцата.

Късайте топчета от нея, сплесквайте и поставяйте по едно яйце, оваляно в брашно, в средата. Завийте го с каймата. Повторете с останалите яйца.

Включете фурната на 190 градуса, оваляйте всяко кюфте в брашно и сложете в тава за печене върху хартия. Поръсете с малко мазнина.

Печете кюфтетата на фурна за 25 мин.

Поднесете забулените пъдпъдъчи яйца на клечка като вкусно предястие.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: