Начин на приготвяне
В голяма купа сложете каймата заедно с подправките и галетата. Наситнете лука и магданоза, добавете ги заедно с яйцето. Омесете каймата и я сложете в хладилник за 4-5 часа.
Пъдпъдъчите яйца сварете за 3-4 минут в подсолена вода. Обелете ги. Извадете каймата половин час преди да започнете да правите кюфтенцата.
Късайте топчета от нея, сплесквайте и поставяйте по едно яйце, оваляно в брашно, в средата. Завийте го с каймата. Повторете с останалите яйца.
Включете фурната на 190 градуса, оваляйте всяко кюфте в брашно и сложете в тава за печене върху хартия. Поръсете с малко мазнина.
Печете кюфтетата на фурна за 25 мин.
Поднесете забулените пъдпъдъчи яйца на клечка като вкусно предястие.