Начин на приготвяне
Целите картофи се сваряват в подсолена вода. Обелват се и намачкват още докато са топли.
Към тях се прибавя сол на вкус, двете яйца, краве масло и топло прясно мляко.
Всички съставки се объркват до получаване на сравнително гладко картофено пюре.
Каймата се слага в купа. Към нея се прибавят, нарязаният на ситно лук, сол на вкус, черен пипер, кимион и чубрица, след което се обърква.
Дъното на тава се застила с хартия за печене.
Върху нея от картофеното пюре се оформят гнезда, в които се поставят кюфтенца от кайма.
Апетитните гнезда се пекат във фурна на 200 °C за около 45 минути.
По средата на печенето върху всяко кюфте се поставя по една шайба домат.
Сервират се топли.