Edin.bg»Рецепти»Риба»Сом медальон със сос Шофроа

Сом медальон със сос Шофроа

MarianeMariane
Новак
6944
Сом медальон със сос Шофроа
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Медальон от сом, поднесен с апетитен сос Шофроа - насладете се на тази рецепта"

Необходими продукти

  • риба - 1.25 кг сом
  • масло - 100 г
  • картофи - 400 г
  • брашно - 80 г
  • вино - 100 мл
  • бульон - 300 г рибен
  • лимони - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • каймак - 100 г
  • желатин - 3 листа
  • желе - 600 г рибно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изваждат се филетата от средната частна по-голям сом, нарязват се на кръгли медальони като месо и се сваряват за кратко, като внимавате месото да не се развари.

Оставяте рибата да изстине в бульона, през това време се заемате с подготовката на соса Шофроа.

Брашното се запържва за кратко в маслото, след което запръжката се разрежда с виното и рибния бульон. Към продуктите внимателно се прибавят каймакът и лимоновият сок, подправен с жълтъците на яйцата.

Прибавят се лентите желатин, оставят се за кратко на тих огън, след което сосът се прецежда през сито.

Рибните медальони се поставят в чиния, заливат се със соса и се поднасят, гарнирани с картофено пюре, зелена салата или друга гарнитура по избор.

Сомът медальон със сос Шофроа е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: