Edin.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен сом със сос Тартар

Пържен сом със сос Тартар

MarianeMariane
Новак
6944
Пържен сом със сос Тартар
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • сом - 4 котлета, може и друга едра риба
  • сол
  • брашно - за овалване
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио - за пържене
  • за соса Тартар
  • яйца - 2 бр. жълтък
  • олио - 2 - 3 к.ч.
  • лимони - 1 - 2 ч.л. сок
  • горчица - 2 с.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите от сом или друга риба според вашия вкус се осоляват и оставят на студено за 30 минути, за да попият солта. След това се овалват в брашно и се пържат в много мазнина до готовност.

Рибата се поднася със сос Тартар, който сте приготвили по следния начин:

Отделят се жълтъците на яйцата, смесват се с олиото и лимоновия сок, след което с помощта на пасатор приготвяте домашна майонеза.

Към нея добавяте горчицата, разреждате с гъсто кисело мляко, прибавяте наситнения магданоз и разбърквате добре.

При нужда добавяте малко сол.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: