Edin.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен сафрид с орехов сос

Пържен сафрид с орехов сос

MarianeMariane
Новак
6944
Пържен сафрид с орехов сос
Снимка: Dora Grozeva
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"По-вкусен от пържения сафрид е само пърженият сафрид с орехов сос"

Необходими продукти

  • сафрид - 750 г
  • сол
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • за ореховия сос
  • орехи - 1 ч.ч.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • оцет - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибите, посоляваме ги и ги овалваме в брашно, след което ги пържим до готовност от двете страни в силно загрято олио.

Подреждаме рибите в чиния за сервиране и в средата слагаме купичка от ореховия сос.

Орехите се счукват много добре. Отделно се пресоват скилидките чесън, смесват се с олиото, прибавя се оцет на вкус и 1 с.л. хладка вода.

Получената смес се смесва с орехите, добавя се сол и се поднася с изпържените рибки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: