Edin.bg»Рецепти»Сосове»Сос за риба»Сос за риба от пържен магданоз

Сос за риба от пържен магданоз

Сос за риба от пържен магданоз
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Апетитен рибен сос от магданоз - звучи ли ви интересно? - Даваме рецептата"

Необходими продукти

  • магданоз - 3 - 4 връзки
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте подготвения магданоз, почистете го от по-дебелите стебла, подсушете го и го нарежете.

Разбъркайте го с рядка смес от виното и брашно, подправена със сол и черен пипер.

Изпържете го в силно загрятото олио, като го пускате с лъжица, докато порозовее и стане хрупкав.

Пърженият магданоз подхожда към всякаква печена риба и месо.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: