Edin.bg»Рецепти»Риба»Бяла риба с фин сос с жълтъци

Бяла риба с фин сос с жълтъци

MarianeMariane
Новак
6944
Бяла риба с фин сос с жълтъци
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Заливаме рибата със соса, украсяваме с нарязани кисели краставички и поднасяме веднага тази вкусотия"

Необходими продукти

  • бяла риба - 500 г
  • сол
  • олио - 2 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • за соса
  • яйца - 4 бр. жълтък
  • масло - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр. сок
  • кисели краставички - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме рибата да се вари в подсолена вода, в която сме добавили олиото, ситно нарязания магданоз и сока на половин лимон. Варим на тих огън до готовност, като внимаваме да не я преварим.

В отделен съд разбиваме жълтъците с маслото, добавяме малко лимонов сок и сол на вкус, Разбиваме добре и загряваме на много тих огън при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти.

Разреждаме соса до желаната гъстота с бульона, в който се е варила рибата.

Заливаме рибата със соса, украсяваме с нарязани кисели краставички и поднасяме веднага.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: