Начин на приготвяне
Сложете в тенджера нарязаната на порции бяла риба, залейте я с рибния бульон и част от прецедената саламура от краставичките.
Добавете обелените и нарязани на кръгчета краставички, почистените, измити и също нарязани гъби, резени лук, настърганите корени и подправките.
Захлупете тенджерата и я сложете да ври до омекване на рибата и гъбите.
В тиган запържете брашното, като внимавате да не загори.
След като брашното леко се охлади, добавете към него 100 г прецеден бульон и останалата саламура.
Разбъркайте добре соса и след като поври 10-ина минути, прибавете солта, сока от половин лимон и масло.
Подредете парчетата топла риба върху плато, гарнирайте с варените краставички и гъби и полейте със соса.
Поднесете с варени картофи, копър и магданоз. По желание гарнирайте със сметана. Специалитет е подходящ както като топла салата, така и като основно ястие.