Edin.bg»Рецепти»Салати»Рибна Салата»Бяла риба в саламура

Бяла риба в саламура

Бяла риба в саламура
04/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бяла риба - 500 г филе
  • бульон - 1 л рибен или вода
  • саламура - 200 г от краставичките
  • лук - 1 глава кромид
  • картофи - 500 г
  • магданоз - 2 корена
  • кисели краставички - 3 бр.
  • манатарки - 6 бр пресни
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 50 г краве
  • лимон - ½ б
  • магданоз - на вкус
  • копър - на вкус
  • подправки - на вкус, други
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в тенджера нарязаната на порции бяла риба, залейте я с рибния бульон и част от прецедената саламура от краставичките.

Добавете обелените и нарязани на кръгчета краставички, почистените, измити и също нарязани гъби, резени лук, настърганите корени и подправките.

Захлупете тенджерата и я сложете да ври до омекване на рибата и гъбите.

В тиган запържете брашното, като внимавате да не загори.

След като брашното леко се охлади, добавете към него 100 г прецеден бульон и останалата саламура.

Разбъркайте добре соса и след като поври 10-ина минути, прибавете солта, сока от половин лимон и масло.

Подредете парчетата топла риба върху плато, гарнирайте с варените краставички и гъби и полейте със соса.

Поднесете с варени картофи, копър и магданоз. По желание гарнирайте със сметана. Специалитет е подходящ както като топла салата, така и като основно ястие.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: