Начин на приготвяне
Настържете моркова на едро ренде.
Лука нарежете на полумесеци и ги запържете за малко в дълбок тиган с малко зехтин. Овкусете го с със сол и черен пипер.
Нарежете чесъна на ситно и го гответе до омекване.
Сипете мащерката, пушения пипер и дафиновия лист.
Нарежете бялата риба на еднакви парчета и ги овкусете със сол и девесил. Оваляйте ги след това в брашно.
Сипете половината зеленчукова смес в тава, наредете отгоре рибата и добавете зърната черен пипер.
Покрийте с останалата зеленчукова смес и наредете отгоре кръгчета домат и лимон.
Поръсете с галета и покрийте с фолио тавата.
Печете вкусната плакия за около 20 минути на 180 °C.
Махнете фолиото и я оставете още 10 минути да се пече.
Бялата риба с моркови и домати е много вкусна.