Edin.bg»Рецепти»Риба»Плакия»Бяла риба с моркови и домати

Бяла риба с моркови и домати

Бяла риба с моркови и домати
Снимка: Сия Рибагина
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Вкусна плакия с бяла рибка, моркови и домати"

Необходими продукти

  • бяла риба - 700 г
  • брашно - за овалване
  • галета - за поръсване
  • краве масло - 2 с.л.
  • лук - 2 глави кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 1 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 3 зърна
  • червен пипер - пушен
  • девесил - няколко щипки
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете моркова на едро ренде.

Лука нарежете на полумесеци и ги запържете за малко в дълбок тиган с малко зехтин. Овкусете го с със сол и черен пипер.

Нарежете чесъна на ситно и го гответе до омекване.

Сипете мащерката, пушения пипер и дафиновия лист.

Нарежете бялата риба на еднакви парчета и ги овкусете със сол и девесил. Оваляйте ги след това в брашно.

Сипете половината зеленчукова смес в тава, наредете отгоре рибата и добавете зърната черен пипер.

Покрийте с останалата зеленчукова смес и наредете отгоре кръгчета домат и лимон.

Поръсете с галета и покрийте с фолио тавата.

Печете вкусната плакия за около 20 минути на 180 °C.

Махнете фолиото и я оставете още 10 минути да се пече.

Бялата риба с моркови и домати е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: