Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Сладкиш с кондензирано мляко и яйца

Сладкиш с кондензирано мляко и яйца

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
477917k
Сладкиш с кондензирано мляко и яйца
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
37 мин.
Порции
8
"Нежен сладкиш с кондензирано мляко и яйца - грабвайте вилички"

Необходими продукти

  • кондензирано мляко - 200 г
  • захар - 110 г
  • краве масло - 1 с.л.
  • брашно - 120 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 4 бр.
  • сладкарска сметана - 200 мл течна, 35%
  • ванилова захар - 8 - 10 г
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъци от жълтъци. Сипете при жълтъците ваниловата и обикновената захар и разбийте.

В суха купа разбийте белтъците с малко сол до сняг. Смесете двете смеси и добавете по малко брашното, пресявайки го.

Разбъркайте леко. Намазнете с масло тава 22 см и сипете сместа за пандишпана. Печете 25 мин. на 180 градуса.

Смесете сметаната, млякото и кондензираното мляко.

Надупчете готовия сладкиш на няколко места и залейте. Оставете да поеме течността, сложете в хладилник за 2 часа трилечето.

Сладкишът с кондензирано мляко и яйца е много нежен и вкусен!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: