Моето вълшебно Рафаело

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
476917k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Наистина е вълшебна тази домашна торта Рафаело"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • захар - 60 г
  • брашно - 190 г
  • олио - 70 мл
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • кокосови стърготини - 70 г
  • бонбони рафаело - по желание
  • За сиропа
  • вода - 300 мл
  • захар - 200 г
  • ром - 30 мл
  • За кокосовия крем
  • брашно - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 30 г
  • ванилия - 1 пакетче (2 г)
  • кокос - 60 г
  • захар - 100 г
  • ромова есенция - по желание
  • прясно мляко - 400 мл - 7 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете всички продукти за сиропа в малка касерола на котлона.

Щом захарта се разтопи, варете захарния сироп за около 8 минути и го оставете да се охлажда.

Разбийте през това време яйцата заедно със захарта и добавете олиото, млякото и ванилията.

Отново разбийте сместа и сипете предварително пресятото заедно с бакпулвера брашно и кокосовите стърготини.

Разбъркайте я добре и я изсипете в леко намаслена и набрашнена тава.

Сложете я да се пече за около 20 минути на 180 °C.

Извадете блата и го залейте с охладения захарен сироп - оставете го хубаво да попие.

За крема загрейте прясното мляко заедно със захарта, есенцията и ванилията.

В друг съд разбийте яйцето с останалото мляко и брашното.

Щом млечната смес се затопли достатъчно, изсипете към нея яйчената и започнете да я разбивате с телена бъркалка.

Добавете кокосовите стърготини и варете кокосовия крем до сгъстяване.

Излейте го върху кокосовата торта и я оставете да се оглажда.

По желание я поръсете с още кокос и бонбони Рафаело.

Опитайте и вие моето вълшебно Рафаело.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: