Начин на приготвяне
Разбийте сметаната до пухкав крем, като за целта използвате миксер. Добавете заквасената сметана и разбивайте до обединяване на двете смеси.
Разтворете желатина, следвайки указанията на опаковката. Прибавете половината от него към сметановия крем и разбъркайте добре.
Почистете ягодите, кивито и портокалите, нарежете ги на парченца.
Пригответе инстантното кафе. Започнете да потапяте бишкотите от едната страна в него и ги редете по стените на форма с падащо дъно.
Сложете бишкоти и по основата на формата, след което намажете с половината от крема.
Сипете половината от плодовете и сладкото.
Следва втори ред бишкоти, разпределете и останалия крем.
Украсете бишкотената торта с останалите плодове и залейте с останалия желатин.
Поръсете тортата с кокосови стърготини и приберете в хладилник, за да стегне добре.
Тортата Шарлота с плодове и кокос е готова.