Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотени торти»Малинова Шарлота със сметана

Малинова Шарлота със сметана

Малинова Шарлота със сметана
Снимка: Марияна Петрова Иванова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
7
"Великолепна тортичка със свежи малини и плътен сметанов крем"

Необходими продукти

  • бишкоти - 2 пакета (по около 300 грама всеки)
  • дулсе де лече - 1 буркан (340 - 370 грама)
  • желатин - 1 пакет (10 грама)
  • сметана - 400 мл
  • малини - свежи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете по краищата дъното на формата, която ще ползвате, с дулсе де лече.

След това започнете да лепите бишкотите, обикаляйки цялата форма.

Разбийте добре сметаната и когато се втвърди хубаво, прибавете към нея останалото дулсе де лече.

Разтворете желатина, следвайки указанията на опаковката. Прибавете го в сметановия крем и разбъркайте.

Напоете за кратко бишкоти в прясно мляко и ги наредете по дъното на формата. Изсипете част от крема и разпределете свежи бишкоти.

Отново следват малини и бишкоти - така да изчерпване на количествата. Отгоре завършете с крем и украсете с още свежи малини.

Приберете бишкотената торта в хладилник за една нощ.

Малиновата Шарлота със сметана е чудна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: