Торта Мони

Торта Мони
Снимка: Потребител#326658
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
12
"Голяма и сочна торта Мони с разкошен крем маскарпоне, в която ще се влюбят всички"

Необходими продукти

  • За блат
  • прясно мляко - 340 мл
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • захар - 300 г
  • краве масло - 160 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 375 г
  • какао - 20 г
  • сол - щипка
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • за крем
  • пудра захар - 200 г
  • сметана - 300 мл млечна
  • крема сирене - 300 г
  • маскарпоне - 300 г сирене
  • лимонова кора - на 1
  • ванилова захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се полива с лимонов сок и оставя да се пресече за 10 минути. Така се замества оригиналният американски Buttermilk.

В купа се пресява брашното, какаото и бакпулвер. Добавя се сол, разбърква се.

Маслото се оставя на стайна температура поне 1 час преди разбиване. Мекото масло се разбива на ниски обороти с миксер за 3 минути, постепенно се добавя и захарта и разбиването продължава още 3 минути. Едно след друго се слагат яйцата и се разбиват.

При маслото се слагат 2-3 лъжици от брашното с какао и се разбърква.

Сипва се 3-4 с.л. от млякото и отново се разбърква така на етапи и се редуват брашно, мляко, докато се смеси всичко.

Две форми за печене с размер 23 см се покриват с хартия за печене и сместа се разпределя по равно.

Всеки блат се пече на 175 °C в предварително загряра фурна

Поставя се в ниската част на фурната за 25 минути. След като блатът за нашата торта Мони готов, докато е топъл, се маха хартията за печене. Всеки блат се оставя да изстине много добре. Препоръчително е да се остави в хладилник за по лесно нанасяне на крема.

Приготвя се крем. Сметаната се разбива в суха купа на сняг, постепенно малко преди да е напълно разбита, се слага пудра захар и се до разбива

10. В друг съд се разбиват маскарпоне и крема сирене за кратко. Смесват се с разбитата сметана и на средна скорост с миксер се до разбива за 2-3 мин

В сместа се слага настъргана лимонова кора и ванилова захар, разбива се за кратко. Изстиналите блатове се режат на две.

Слага се основа и се маже с 1/4 крем. Отгоре се слага втори блат и се маже със същото количество крем, покрива се и с трети и четвърти блат и се маже и по стените с крем маскарпоне.

Вашата сметанова торта е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: