Edin.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Новогодишна палачинкова торта

Новогодишна палачинкова торта

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Новак
1169
Новогодишна палачинкова торта
Снимка: Nikolina Georgieva
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Режем върху новогодишна палачинкова торта краставички на тънки ивици за числа и кашкавал за стрелките."

Необходими продукти

  • за палачинките
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 100 мл
  • брашно - 1 ч.ч.
  • за плънката
  • майонеза - 250 г
  • кисели краставички - 5 бр.
  • яйца - 2 сварени
  • салам - тип телешки или шпеков 8 парчета
  • кетчуп - 1 с.л. лютеница
  • кашкавал - 100 г
  • кисели краставички - за украса
  • кашкавал - парче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си забъркваме смес за палачинки от изброените продукти. Брашното го добавяме постепенно до получаване на необходимата консистенция. Ако стане много гъсто, разреждаме с малко вода, ако пък е по- рядко - добавяме още малко брашно.

За солената палачинкова торта ни трябват 6 палачинки.

Слагаме първата палачинка в чиния. В купичка слагаме нарязаните краставички и 2-3 с.л майонеза. Объркваме и намазваме върху палачинката.

Поставяме втората палачинка. В същата купичка слагаме натрошените сварени яйца и пак объркваме с майонеза. Намазваме върху палачинката.

Трета палачинка отгоре. За нея приготвяме смес от колбас и майонеза и мажем.

Посставяме четвърта палачинка. Намазваме със смес от настърган кашкавал и майонеза.

Пета палачинка. Мажем с лютеница и майонеза.

Шеста палачинка. Намазваме цялата солена торта с майонеза и украсяваме като часовник.

Режем върху новогодишна палачинкова торта краставички на тънки ивици за числа и кашкавал за стрелките.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: