Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова торта»Палачинкова Торта с Маскарпоне

Палачинкова Торта с Маскарпоне

Палачинкова Торта с Маскарпоне
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"За предстоящия ви специален повод предлагаме тази страхотна палачинкова торта с маскарпоне - украсете по желание"

Необходими продукти

  • за палачинките
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 280 г
  • прясно мляко - 450 мл
  • олио - 100 мл
  • захар - 80 г
  • сол - 1/3 ч.л.
  • сладкарска боя - 2 - 3 капки, червена, гел
  • за крема
  • сладкарска сметана - 200 мл, течна
  • маскарпоне - 250 г
  • крема сирене - 300 г
  • пудра захар - 100 г
  • ванилия - 2 бр.
  • за украсата
  • захарни перли
  • ягоди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се добавят олиото, захарта, солта, прясното мляко и брашното. Сместа се разбърква до хомогенност. Оцветява се с боята.

От сместа се изпичат 12-13 бр. червени палачинки с размер 24 сантиметра. След като изстинат, се изрязват с размер 20 сантиметра. Изрезките се запазват за украса на тортата.

Течната сметана се разбива до плътност.

Маскарпонето се смесва с крема сиренето и пудрата захар. Разбърква се и се ароматизира с ванилията.

В подвижен ринг се нарежда тортата - палачинка, 2 с. л. крем, палачинка, крем и така до изчерпване на продуктите. От крема трябва да остане малко за измазване на борда на палачинковата торта.

Тортата престоява няколко часа в хладилника. Освобождава се от ринга и се измазва с отделения крем.

От изрезките на палачинките се оформят розички, с които се украсява тортата с маскарпоне. Поръсва се със захарни перли и се гарнира с ягоди Палачинковата Торта с Маскарпоне.

Да ви е сладко!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: