Начин на приготвяне
Първо разбийте охладената сметана с ванилията в подходящ дълбок съд.
Прибавете към разбитата сметана маскарпонето заедно с предварително разтопения с малко мляко бял шоколад.
В сух тефлонов тиган запечете леко корнфлейкса, за да придобие лек розов цвят.
На дъното на всяко едно бурканче от 500 мл сложете бисквитки - 3 бр. Гребвайте от крема с помощта на лъжица за сладолед и слагайте по три топки. Леко заравнете и във всяко бурканче сложете по 50 грама от свежите боровинки.
Натрошете върху крема бисквитка и поръсете със запечения ароматен корнфлейкс.
Гарнирайте страхотния плодов крем с шоколад и натрошени на едро орехи.
Охладете в хладилника и поднесете десерта.
Кремът Маскарпоне с боровинки е готов.