Начин на приготвяне
В купа сложете 100 мл от прясното мляко, а останалото заделете. Сложете жълтъците и царевичното нишесте. Разбъркайте с тел.
В тенджера сложете заделеното мляко заедно със захарта на котлона.
Изчакайте да заври и махнете.
Налейте го при жълтъците на тънка струя и непрекъснато бъркане.
Върнете на котлона и варете 10 минути.
Махнете, сложете маскарпонето и ванилията. Разбъркайте десертния крем, разпределете в купички и оставете отстрани.
В касерола сложете боровинките, захарта и водата. Докато чакате да заври, мачкайте боровинките с лъжица или вилица.
Намалете котлона и варете, докато започне да се сгъстява. Оставете леко да се охлади.
Сложете по 1 с.л от сладкото във всяка купичка и с помощта на клечка за зъби или дървено шишче разбъркайте леко боровинковото сладко, но внимавайте да не се смеси напълно с крема - иначе няма да се получи ефекта.
Готовия крем с маскарпоне и сладко от боровинки оставете в хладилника за няколко часа да стегне.