Начин на приготвяне
Първо накиснете листата желатин в студена вода, следвайки указанията на опаковката.
Загрейте водата с млякото и киселото мляко, добавете меда и захарта. Добавете към тях едната круша, нарязана на малки кубченца, за да пусне аромата си.
Когато сместа започне да завира, свалете съда от огъня и добавете вътре хидратирания желатин.
Разпределете плодовия крем в няколко чашки и охладете. След това го приберете в хладилник, за да стегне добре.
Минете с навлажнен нож по ръбовете на чашката и обърнете желето в чинийка за сервиране. Гарнирайте с резени от другата круша.
Ако нямате намерение да поднесете веднага желето, поръсете крушата с лимонов сок, за да не покафенее.
Желираният крем с круши и мед е готов.