Начин на приготвяне
Бадемите се пускат за малко във вряща вода, като се разбъркват и след малко се изваждат. Обелват се, нарязват се и се изпичат. Бисквитите се натрошават на малки трохички, поставят се в купа, върху тях се изсипват смлените орехи, млякото, ромът и една част от печените бадеми.
Всичко това се разбърква добре. Маслото се разбива, а в друг съд се разбиват 4 - те жълтъка. Водата и захарта се варят на гъст сироп и като е готов, се изсипва постепенно в жълтъците при непрекъснато бъркане.
Като изстине, кремът с жълтъците бавно се прибавя към маслото. В тази маслено – яйчна смес се слагат шоколадът, разтопен на водна баня, какаото, ванилията и кората на лимона.
Отделя се 1/3 от сместа, а в другата част се слагат бисквитите и се разбъркват много добре. В голяма чиния се оформя сладкишът от сместа с бисквитите, намазва се отгоре с шпатула с отделената 1/3 от крема и се набождат бадемите.
В хладка вода се накисва желатинът, докато набъбне, след това се кипва на водна баня, слагат се захарта, есенцията и с него се залива оформеният сладкиш. Оставя се да стегне за 1 час в хладилника.