Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Най-пухкавият сладкиш с круши и крем

Най-пухкавият сладкиш с круши и крем

Най-пухкавият сладкиш с круши и крем
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
12/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Насладете се на този пухкав сладкиш с много крем"

Необходими Продукти

  • балсамов оцет - 60 мл
  • круши - 4 големи
  • захар - 50 грама
  • масло - 30 грама
  • кедрови ядки - 20 грама
  • за тестото
  • яйца - 5 броя
  • захар - 170 грама
  • брашно - 250 грама
  • портокалова кора - от 1 портокал
  • ванилия - 1 броя
  • бакпулвер - 10 грама
  • масло - 160 грама
  • за крема
  • портокалов сок - от 1 портокал
  • маскарпоне - 500 грама
  • захар - 100 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете крушите и ги нарежете по дължина.

Загрейте маслото и запържете резените. Налейте балсамикото и гответе докато се поизпари.

Прибавете захарта и когато течността се редуцира, извадете крушите.

Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер. Към пухкавата бяла смес прибавете бакпулвера с брашното, портокаловата кора и предварително разтопеното масло.

Разбъркайте с помощта на силиконова шпатула.

Подгответе форма (26 см) и я застелете с хартия за печене. Сипете полученото тесто и заравнете.

Отгоре наредете крушите, като спазвате формата на ветрило. Поръсете ги с кедровите ядки.

Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете плодовия сладкиш до готовност.

Пригответе крема. Разбийте с миксер маскарпонето с портокаловия фреш и захарта.

Разрежете блата на две части. Намажете с крема и слепете.

Най-пухкавият сладкиш с круши и крем е чуден!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: