Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Есенен сладкиш с круши

Есенен сладкиш с круши

Есенен сладкиш с круши
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • за тестото
  • краве масло - 70 г студено
  • брашно - 100 г
  • вода - 2 с.л. студена
  • бадеми - 30 г смлени, сурови
  • захар - 20 г
  • за пълнежа
  • бадеми - 100 г смлени, сурови
  • круши - 4 бр. компот
  • пудра захар - за поръсване
  • захар - 70 г
  • краве масло - 60 г
  • ванилия - 1 ч.л. течна
  • какао - 20 г
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маслото и брашното, разтрийте с пръсти да стане на трохи. Добавете бадемите и захарта и пак стрийте. Добавете лъжица вода и размесете добре.

Оформете масленото тесто с форма на диск. Загънете във стреч фолио и оставете за 15 мин. в хладилник.

Сложете тестото между два листа хартия за печене и разточете в кръг, по-голям от дъното на форма 22 см. Сложете в тава и махнете горната хартия.

Притиснете по борда и дъното. Махнете излишното тесто с помощта на точилката. Надупчете тестото с вилица, приберете пак в хладилник. Затоплете фурната на 180-200 градуса.

Смесете маслото и захарта за пълнежа в купа. Разбийте го кремообразна смес. Добавете ванилията, бадемите и яйцата. Разбъркайте добре.

Сипете върху тестото. Наредете парчетата круши отгоре и поръсете трохи от тестото, което премахнахте по-рано.

Печете сладкиша с круши за половин час.

Извадете и поръсете масления сладкиш с пудра захар.

Есенният сладкиш с круши е страхотен!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: