Начин на приготвяне
Смесете маслото и брашното, разтрийте с пръсти да стане на трохи. Добавете бадемите и захарта и пак стрийте. Добавете лъжица вода и размесете добре.
Оформете масленото тесто с форма на диск. Загънете във стреч фолио и оставете за 15 мин. в хладилник.
Сложете тестото между два листа хартия за печене и разточете в кръг, по-голям от дъното на форма 22 см. Сложете в тава и махнете горната хартия.
Притиснете по борда и дъното. Махнете излишното тесто с помощта на точилката. Надупчете тестото с вилица, приберете пак в хладилник. Затоплете фурната на 180-200 градуса.
Смесете маслото и захарта за пълнежа в купа. Разбийте го кремообразна смес. Добавете ванилията, бадемите и яйцата. Разбъркайте добре.
Сипете върху тестото. Наредете парчетата круши отгоре и поръсете трохи от тестото, което премахнахте по-рано.
Печете сладкиша с круши за половин час.
Извадете и поръсете масления сладкиш с пудра захар.
Есенният сладкиш с круши е страхотен!