Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Икономичен сиропиран сладкиш

Икономичен сиропиран сладкиш

Икономичен сиропиран сладкиш
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Пухкав и сочен сиропиран сладкиш, точно както го обичаме и се приготвя за нула време"

Необходими продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • кора от портокал - 2 с.л, настъргана, или от лимон
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • За сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • кора от портокал - 1 с.л, настъргана, или от лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме захарният сироп като във врящата вода добавяме захарта и коричките от портокал или лимон. След завиране оставяме на котлона за 5 минути и после охлаждаме сиропа.

В купа се поставя киселото мляко и содата. Разбърква се енергично да шупне. Добавяме захарта и канелата, след това олиото, настърганите кори от портокал или лимон. Накрая прибавяме и брашното. Получава се гъста смес.

Тавичка предварително намасляваме и набрашняваме. Изсипваме тестото и разпределяме равномерно по цялата тавичка. С вилица минаваме през целият сладкиш да направим ивици.

Поставяме сиропирания сладкиш в предварително загрята фурна за 35 минути на 180 градуса. След като го извадим от фурната готовият сладкиш се сиропира след 5 минути, като предварително се нарязва на парчета.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: