Начин на приготвяне
В блендер сложете бисквитите с кравето масло и ги смелете. Извадете и поставете във форма с падащо дъно. Загладете равномерно с лъжица.
В касерола сложете крема сиренето, маскарпонето, захарта и 400 мл от сметаната.
В останалите 100 мл разтворете агар-агара. Изчакайте да заври и махнете от котлона. Добавете агара, разбъркайте и върнете. Варете 1-2 минути.
Отново махнете и добавете пюрето от тиква. Разбъркайте с тел или пасирайте с пасатор.
Оставете леко да се охлади и излейте върху бисквитите.
Оставете чийзкейка с тиква в хладилника да стегне за 1 нощ.
Декорацията на есенния чийзкейк е по желание.
Аз разбих 200 мл сметана с 2 с.л. пудра захар.